Δανειοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Δανειοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Αρ. Πρωτ. 7083/23.03.2012

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εσωτερικών

Μεγάλη αδικία έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναφορικά με τη δανειοδότησή τους. Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι αυτοί, που έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, όπως και από διάφορες τράπεζες για πλείστους λόγους. Όμως, η άδικη και άνιση μεταχείριση εντοπίζεται σε όσους έλαβαν δάνεια από κάποια τράπεζα, διότι όσοι δανειοδοτήθηκαν από το ΤΠΔ, καταβάλλουν το 30% του μισθού τους ως δόση, ενώ κάποια σχετική ρύθμιση για όσους δανείστηκαν από τις τράπεζες δεν ισχύει. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται μόνο η κατηγορία όσων έλαβαν δάνειο από το ΤΠΔ, ενώ οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να προβούν στην αποπληρωμή του.

Είναι προφανές, ότι υπάρχει αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς δεν είναι δυνατόν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι ευνοημένοι, αναφορικά με τη δανειοδότησή τους και κάποιοι άλλοι να δυσχεραίνονται στην αποπληρωμή του. Σε μια τόσο δυσχερή οικονομική περίοδο, όπου όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά επιβαρύνονται και πλήττονται, οφείλουν τα  συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αφορά όσους δανειοδοτήθηκαν από τις τράπεζες, έτσι ώστε να ανακουφιστούν στην ίδια κατεύθυνση με τους υπαλλήλους, που έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.   

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιον λόγο η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μόνο για όσους έλαβαν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε σχετική ρύθμιση, που θα ανακουφίζει και θα ευνοεί τους δημοσίους υπαλλήλους, που έλαβαν δάνεια από τις τράπεζες;